Ιαν 12

ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΞΗΡΟΤΗΤΑ ΚΟΛΠΟΥ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΑΝΩΔΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΙΑΣΘΗΣΙΑ!!!!!!!!!!

 1.Τι είναι η Χαλάρωση και  η ξηρότητα  του κόλπου ;;

Η χαλάρωση  και η ξηρότητα του κόλπου είναι δυο καταστάσεις  που ταλαιπωρούν χιλιάδες γυναίκες που έχουν βιώσει τη διαδικασία του φυσιολογικού τοκετού και έχουν μπει στην εμμηνόπαυση, αλλά  οι περισσότερες δεν το αναφέρουν καθόλου και έχουν καταντήσει κατά κάποιο τρόπο ένα ταμπού.

Και οι δύο  έχουν σαν αποτέλεσμα η περιοχή να χαλαρώνει να μην υπάρχει  η ανάλογη λίπανση  και η αίσθηση κατά την ερωτική  επαφή  και την διείσδυση  του άνδρα να περιορίζεται   αισθητά  και να είναι επώδυνη  τις περισσότερες  φορές.  

2.Πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα;;

Συνήθως η συμπτωματολογία αρχίζει να απασχολεί τη γυναίκα μετά τη συμπλήρωση των 40 ετών αφού έχει τεκνοποιήσει για την χαλάρωση,  ενώ η ξηρότητα   εμφανίζεται σε διάστημα 3-5  ετών μετά την εμμηνόπαυση και αφορά πάνω από το 60% – 70% των γυναικών

3.Από ποια ηλικία αξίζει να ξεκινήσει μια γυναίκα θεραπεία HIFU;

Η θεραπεία μπορεί να αρχίσει από οποιαδήποτε ηλικία ειδικά εάν υπάρχει  πρόωρο κλιμακτήριο και πρόωρη εμμηνόπαυση ή αν τα προβλήματα εμφανιστούν  και πολύ νωρίτερα λόγο εργωδών τοκετών με μεγαλόσωμα έμβρυα.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι η θεραπεία με κολπικό HIFU να ξεκινήσει πριν η συμπτωματολογία όπως η ξηρότητα,  ο πόνος στην επαφή,  η ακράτεια, επιδεινωθούν επειδή  γνωρίζουμε πως όσο  πιο περιορισμένης έντασης είναι η συμπτωματολογία, τόσο μεγαλύτερη διάρκεια έχει το αποτέλεσμα.

4.Υπάρχει κάποια ειδική προετοιμασία πριν την κολπική θεραπεία HIFU;       

Συνήθως, δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία.

Η γυναίκα έρχεται στο ειδικό ιατρείο που έχουμε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό,  κατόπιν ραντεβού, και κάνουμε την  θεραπεία χωρίς αναισθησία ή κάποια άλλη προετοιμασία. 

Αυτό που εμείς συστήνομαι στις γυναίκες είναι  να  έχει προηγηθεί μια γυναικολογική εξέταση και ένα πρόσφατο test Παπανικολάου για να  ελέγξουμε πιθανές φλεγμονές που θα μας κατευθύνουν να αναβάλουμε την θεραπεία μας  για μικρό χρονικό διάστημα.

5.Ποιος είναι ο στόχος αυτής της θεραπείας και πόσο διαρκεί  ;;

Ο στόχος της θεραπείας είναι να αυξηθεί η θερμοκρασία  στην περιοχή της εστίασης  και κατά μήκος, όλος ο κόλπος, για να επιτευχθεί η αύξηση παραγωγής του κολλαγόνου με αποτέλεσμα την  βελτίωση της αιμάτωσης  και την  αύξηση της λίπανσης του κόλπου για την αντιμετώπιση της κολπικής ξηρότητας.

Οι ινοβλάστες που βρίσκονται στο κολπικό τοίχωμα ενεργοποιούνται  και προκαλούν  σύσφιξη  στο χαλαρό  τμήμα  του κόλπου και αύξηση της ελαστικότητας του η οποία συμπληρώνει το αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα διαρκεί για 2 με 3  χρόνια.

Τα αποτελέσματα διαρκούν λιγότερο, όσο πιο προχωρημένη είναι η ηλικία της γυναίκας αν καπνίζει ή υπάρχει πολύ μεγάλη και έντονη ατροφία.

Για μακροχρόνια αποτελέσματα συνιστάται ένας μικρός επαναληπτικός αριθμός 1-2 συνεδρίων ανάλογα με την περίπτωση στα επόμενα 2-3 χρόνια.

6.Είναι επώδυνη η διαδικασία;

Οι περισσότερες γυναίκες  την περιγράφουν σαν ένα ήπιο «γαργάλημα» το οποίο όμως δεν είναι επώδυνο.

Επειδή, ωστόσο, η αίσθηση της ενόχλησης είναι υποκειμενική, είναι δυνατόν ο γιατρός να παρέμβει ανά πάσα στιγμή  στη λειτουργία του μηχανήματος σε πραγματικό χρόνο, να  μειώσει την ένταση του, προκειμένου να μειωθεί η ενόχληση αυτή εάν είναι μεγάλη και ενοχλεί την γυναίκα.

7.Πότε μπορεί η γυναίκα να δει αυτά τα αποτελέσματα;;;;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά λίγες ημέρες μετά από την πρώτη  εφαρμογή.

  Έτσι, άμεσα η γυναίκα θα δει:

– αύξηση της λίπανσης του κόλπου με άμεση  βελτίωση τη εμπειρίας της κατά τη σεξουαλική επαφή, με αντιμετώπιση της κολπικής ξηρότητας.

–  αύξηση της ελαστικότητας του κόλπου κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής με ελάττωση του πόνου από τις πρώτες επαφές και εξαφάνιση του μετά από μικρό χρονικό διάστημα,

– ελάττωση, σε σημαντικό βαθμό και  στα πρώτα  αρχικά στάδια εξαφάνιση   της ακράτειας των ούρων.

Η παραγωγή όμως του κολλαγόνου συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι  το βέλτιστο αποτέλεσμα εμφανίζεται μετά από 2- 3 μήνες.

Leave a Comment!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *